Imam problema sa sexualnim ispadima

Pokušat ću ukratko Vam objasniti što mi stvara probleme. Imam 40 godina i već dugi niz godina imam problema sa sexualnim ispadima, kada sam sa partnericom! Veoma brzo ” završim “, a da mi se partnerica praktički niti ne počne uzbuđivati. Vrlo mi je neugodno i ponekad dolazim u fazu da se stidim. Koristio sam i Vitaseng , ali nažalost nema pomoći. Imate li kakvo rješenje?

23.12.2015

Odgovara

Belupo liječnik

U zadnje vrijeme prevladava mišljenje kako je preuranjena ejakulacija problem psihološke prirode. Točan uzrok stanja je ipak još uvijek nepoznat.

Što se može učiniti kako bi se odgodila ejakulacija?

Ako se prerana ejakulacija ne liječi, postaje kronična. Uspjeh se može postići lijekovima, različitim tehnikama štipanja ili zastajanjem i nastavljanjem. Seksualni terapeuti savjetuju parovima proširenje svojih seksualnih aktivnosti i uključivanje tehnika koje ne zahtijevaju nabrekao penis te je zadovoljenje partnerice potpuno moguće i nakon što je muškarac doživio vrhunac. Kad se pozornost odmakne od penisno-vaginalnog seksa, strah ljubavnog para se obično dovoljno smanji da dopušta veću kontrolu ejakulacije i seksualni odnos dužeg trajanja.

Lijek paroksetin u dozi od 40 mg na dan ili sertralin 100-150 mg/dan vrlo učinkovito odlaže ejakulaciju za neko vrijeme.

Najbolji način borbe protiv preuranjene ejakulacije jest učenje prepoznavanja i kontroliranja osjeta koji vode k orgazmu. Masters i Johnson metoda služi upravo tome. Ta metoda zahtijeva mnogo strpljenja i vježbe, ali je vrlo učinkovita. Postoje joše neke metode, pa bi bilo dobro da o tome porazgovarate sa specijalistom čija je uža specijalnost seksualna terapija.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika