dr. Ivana Rosenzweig Jukić

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Dermatologija

Izbjegnite ljetne opasnosti

Bez obzira na to kako ga provodili, godišnji odmor svi s ne strpljenjem iščekujemo. Obično prođe prebrzo, a uvijek postoji mogućnost da neki nesretni događaj u potpunosti izbriše sve lijepe trenutke kojima smo se toliko veselili.

Kardiologija

Atrerijska hipertenzija – tihi ubojica

Povišeni krvni tlak ili arterijska hipertenzija kod odraslih se definira kao trajni porast krvnog tlaka, sistoličkog većeg od 140 mm Hg, a dijastoličkog većeg od 90 mm Hg.

Dijabetologija

Dijabetičari bi trebali uzimati statine od 40 godine života

Prema novoj strategiji terapije statinima, objavljenoj u medicinskom časopisu Diabetes Care, statine bi trebali uzimati svi dijabetičari muškog spola stariji od 40 godina.

Dijabetologija

Nealkoholna masna bolest povećava rizik za dijabetes

Prema istraživanju predstavljenom na nedavnom kongresu Američkog udruženja za bolesti jetre, pacijenti s nealkoholnom masnom bolesti jetre imaju povećani rizik obolijevanja od dijabetesa.

Onkologija

Pretilost povećava rizik od mnoge maligne bolesti

Osobe sa prekomjernom tjelesnom masom i pretile osobe imaju povećani rizik za mnoge maligne bolesti.

Nutricionizam

Terapija željezom poboljšava memoriju, pažnju i učenje kod mladih

Bez obzira na smanjenje deficita prehrambenih sastojaka diljem svijeta, nedostatak željeza u organizmu i dalje ostaje najčešći nutritivni deficit koji jednako često zahvaća razvijene zemlje Zapada kao i nerazvijene zemlje svijeta.

Ginekologija

Nove preporuke za liječenje mokraćnih infekcija

Američko udruženje ginekologa i porodničara izdalo je nove smjernice za dijagnostiku, liječenje i prevenciju akutnog bakterijskog cistitisa i pijelonefritisa kod žena koje nisu trudnice.

Nutricionizam

Omega 3 masne kiseline – čuvarica srca

Prema zadnjim znanstvenim spoznajama, konzumacija omega-3 masnih kiselina preporuča se pacijenatima sa poznatom koronarnom bolesti srca.

Dermatologija

Beta–karoten: Pripremimo kožu na vrijeme

Karoten je biljni, organski fotosintetski pigment važan u procesu fotosinteze jer prenosi svjetlosnu energiju koju potom apsorbira klorofil.