Ginekološke konzultacije u doba corone

U zadnjih nekoliko mjeseci, u vrijeme lokdauna, ovaj segment, segment virtualnih ginekoloških konzultacija, pokazao se još jednom kao odlično zamišljen i prihvaćen.

Prije nekoliko mjeseci cijeli Svijet je doslovce stao. Pojam „lockdown“ poprimio je nove konotacije, počeli smo ga zapravo lakonski upotrebljavati u svakodnevnom govoru. Malo-pomalo počeli smo se privikavati na situaciju, stvoren je novi izraz, „novo normalno“. Kako situacija s Covid19 ne jenjava, te se u naletima pojavljuju nova žarišta širom Svijeta, pa tako i kod nas, izvjesno je da će neke od navika koje smo usvojili silom prilika, postati zapravo svakodnevica.
Iz perioda kompletnog lokdauna, ostalo je i nešto što se, međutim, pokazalo i kao dobro, barem kada je riječ o ginekološkom zdravlju.

Virtualna ginekologija

Ništa ne može zamijeniti direktan odnos ginekolog – pacijentica, ginekološki pregled, razgovor, konzultacije „uživo“, što je svima jasno. U redovnim okolnostima, upravo su i konzultacije u ginekološkoj ordinaciji značajan dio svakodnevnog posla ginekološkog tima.
Može se reći kako su upravo ginekološke konzultacije, uvjetno rečeno profitirale u ovo neko čudno doba koje je zadesilo cijeli Svijet.
Osim već postojećih internetskih stranica, otvarane su i nove, s najrazličitijim zdravstvenim ponudama, pa i ginekološkim savjetima. Nećemo ulaziti u srž ove tematike, tek ćemo naglasiti kako je uvijek, prije negoli se pokloni povjerenje nekoj virtualnoj adresi, potrebno dobro promotriti osnivače te adrese, ako se radi o zdravstvenim sadržajima promotriti koji stručnjaci su na raspolaganju i slično. U suprotnom, od tako zvanih zdravstvenih savjeta ne samo da neće biti koristi, nego može biti i štete.
Stranica koju ste upravo posjetili i na kojoj čitate ovaj tekst postoji blizu 15 godina, od samog osnivanja postavili smo visoke standarde, od kojih ne odstupamo. Da ginekološki tim dobro radi dokaz je ogromno povjerenje naši čitateljica i čitatelja, među kojima je i onih koji nas prate od prvih koraka, a svakodnevno se javljaju i novi, što i nas obvezuje da ostajemo na visokom nivou.

„Zdravobudi.hr“ Ginekologija

U zadnjih nekoliko mjeseci, u vrijeme lokdauna, ovaj segment, segment virtualnih ginekoloških konzultacija, pokazao se još jednom kao odlično zamišljen i prihvaćen. Više nego inače dobivamo upite o konkretnim ginekološkim nalazima, o tome je li potreban hitni ginekološki pregled ili ne i slično.
Uvijek i brzo, stručno se i empatično odgovara. Povratne informacije su pozitivne.
No, ipak se mora reći kako ima i pojedinaca koji su očekivali nešto više od onoga što su dobili. Zašto? Razmotrimo ovaj problem.
Kako je rečeno, ništa ne može zamijeniti direktan razgovor s ginekologom, tijekom kojega će ginekolog ciljanim pitanjima saznavati važne informacije, koje će mu biti putokaz za daljnje postupanje, za preporuku dijagnostičke obrade i liječenja.
U virtualnom svijetu ovoga nema, čitateljice u upitima izostave mnoštvo važnih informacija, pa se zapravo direktno ne može odgovoriti. U takvim je slučajevima s naše strane odgovorno ili zatražiti još podataka, ili predložiti odlazak ginekologu, kako se eventualno na daljnji pisani kontakt ne bi gubilo dragocjeno vrijeme.

Osim ovog potonjeg, ali što je također naš veliki doprinos, jer zapravo educiramo populaciju što je sve potrebno za konkretno i jasno specijalističko mišljenje, ovaj dio našeg javnog djelovanja je postao još prepoznatljiviji. Ovakvo povjerenje od strane naših pratitelja na društvenim mrežama obvezuje nas da i dalje nastavimo s našim radom istim, visoko profesionalnim pristupom što i nastavljamo.
Pratite nas i dalje, pišite, pitajte, predlažite, … uputite i svoje prijateljice, kćeri, majke, ali i muške partnere u ovu, virtualnu ginekološku ordinaciju, u kojoj može dobiti stručne savjete. Upotrijebit ćemo i izraz „personalizirani“ ginekološki savjet, još jedan izraz koji je postao gotovo svakodnevan, a koji vas ovdje očekuje.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika