Osvrt na naše aktivnosti u kategoriji „ginekologija“ u 2020-oj

Napokon, na ovom mjestu oduvijek njegujemo virtualni kontakt, ponajprije savjetodavni, pa za nas „novo normalno“, onaj dio koji se odnosi na virtualnu ordinaciju zapravo nije ništa novo, u tome imamo već respektabilnog iskustva.

Krajem godine uobičajeno se podvlači crta i radi inventura. To je bila i naša intencija, no desio se i drugi katastrofalni potres u Lijepoj našoj, koji je dio jednog grada sa skromnim žiteljima sravnio sa zemljom, a glavom gradu, ranjenom istom silom Prirode prije devet mjeseci, nanio nove rane. Svojevrsnu inventuru aktivnosti Ginekološkog tima predstavit ćemo tako sada, početkom godine koja nije sretno počela, ali se nadamo da će ipak biti drugačija. Bolja.

Virtualni ginekološki tim

Prateći vaše aktivnosti na ovim stranicama, teme vaših brojnih pitanja i interes za naše napise, tekstovima u Ginekološkoj kolumni nastojimo zadovoljiti znatiželju svih vas, naših dragih pratiteljica i pratitelja. Interes za sadržaj Ginekološke kolumne u stalnom je porastu, a uz nedaće koje su Svijet zatekle netom završene godine, uz strahote koje su se desile i dešavaju se i u „našem dvorištu“, napokon, uz osobne drame svakoga od nas, upravo je ova virtualna adresa postala nezaobilazna u trudnoći, liječenju, kontrolama, … sumnjama, brigama.

Zbog mnogih nepoznanica i strahova, tijekom prošle godine razmatrali smo situaciju s Corona virusom s aspekta ženskog zdravlja, navodeći pri tom zadnje što o pojedinoj temi znanost i struka zna. Moguće je kako će narednih mjeseci, ili godina, nešto od onoga što se u početku pandemije smatralo ispravnim i točnim, doživjeti određene promjene ili dorade, pa ćemo i o tome pisati.

Pojavom novih lijekova i postupaka, neki od dosadašnjih stavova i postupanja se mijenjaju, pa smo i o tome pisali.

Uvijek interesantne teme, o mogućoj trudnoći, o nalazima tijekom trudnoće, o napredovanju trudnoće, teme o svim ostalim situacijama koje se dešavaju u trudnoći i po porodu, razmotrili smo kroz mnogo vrlo zanimljivih i čitanih tekstova.

Veću osvještenost i imperativ mladosti i mi smo popratili odgovarajućim tekstovima, pa možete čitati o tome kako ostati zdrava i u dobroj kondiciji i u trećoj životnoj dobi.

Nastojimo afirmativno djelovati u smislu približavanja novih stavova i postupaka, pa tako tumačimo i odgovaramo na pitanja zašto PAPA-test nije uvijek potrebno raditi jednom godišnje i drugo.

Ginekološki se tim virtualno druži s vama već više od desetljeća

Napokon, na ovom mjestu oduvijek njegujemo virtualni kontakt, ponajprije savjetodavni, pa za nas „novo normalno“, onaj dio koji se odnosi na virtualnu ordinaciju zapravo nije ništa novo, u tome imamo već respektabilnog iskustva.

Periodično pozivamo naše pratiteljice i pratitelje na suradnju i u smislu da vi predlažete ginekološke teme o kojima bi željeli znati više. Do sada je vaš odaziv na ovaj apel uglavnom bio sramežljiv, u vidu pitanja, na koja smo odgovarali.

…..

Tu smo za vas. Pišite nam, predlažite teme, čitajte i postojeće i buduće tekstove.

Planiramo i dalje biti aktualni, dostupni, korisni, jer „Ne planirati znači planirati neuspjeh“ (B. Franklin).

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika