Mr.sc. Tomislav Dujmenović dr.med.

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Urologija

Fimoza i parafimoza

Fimoza je suženje prepucija pri čemu suženi otvor prepucija ne dopušta oslobađanje glavića. Može biti prirođena i stečena…

Urologija

Glans Penisa

Urologija

Bubrežne kolike

Renalne kolike su pojava grčevite boli u predjelu urološkog sustava. Renalne kolike su bolna stanja koja nastaju uslijed pokretanja kamena u bubregu…

Urologija

Urološki problemi u ljetnim mjesecima

Vrijeme je dugo očekivanih godišnjih odmora kada se želimo opustiti i prikupiti energiju za ostatak godine. Ove lijepe trenutke vrlo često mogu zasjeniti oboljenja urološkog sustava koji se mogu pojaviti u ovim ljetnim mjesecima…

Urologija

Liječenje erektilne disfunkcije kod kardioloških bolesnika

Erektilna disfunkcija je trajna nesposobnost postizanja i/ili održavanja erekcije dostatne za zadovoljavajuću spolnu aktivnost u trajanju duljem od tri mjeseca. ED je simptom sa kojim se suočava 30% muškaraca u dobi od 40 do 70 godina.

Urologija

Fournier gangrena (FG)

Fournier gangrena je oblik nekrotične infekcije, polimikrobni nekrotizirajući fascitis u genitalnoj, perinealnoj i perianalnoj regiji. To je vrlo progresivna bolest koja zahvaća kožu i potkožno tkivo.

Urologija

Hematospermija

Krv u spermi javlja se u manje od 2% uroloških bolesnika. Kod bolesnika hematospermija izaziva alarm i strah zbog čega se vrlo brzo javljaju u urološku ambulantu.

Urologija

Stolica

Urologija

Najčešće nuspojave zbog kojih se prekida liječenje LUTSA

LUTS je grupa simptoma koja je  karakteristična za oboljenja donjeg urinarnog sustava. Najčešći su simptomi kao posljedica opstrukcije i poremećaja kapaciteta.

Urologija

Stolica

Urologija

Dijagnostička obrada bolesnika sa sindromom prostatitisa

Sindrom prostatitisa je klinički entitet za veliki broj poremećaja funkcije prostate. Govorimo o sindromu prostatitisa zato što etiologija ovog oboljenja nije u potpunosti razjašnjenja a dijagnostički i terapijski kriteriji nisu jasno određeni.

Urologija

Hematurija – značajan simptom oboljenja urinarnog sustava

Hematurija ili krv u mokraći je naziv za prisutnost eritrocita, crvenih krvnih stanica u mokraći. Krvav urin je najčešće znak velikog broja uroloških oboljenja u ljudskom organizmu.