Bol u prsima

Imam 19 godina i bol u prsima koja se povremeno javlja negdje godinu dana. Bol je oŠtra uglavnom, ponekad kao bockanje, rijetko kada je tupa i brzo prođe. Cijela lijeva strana me nekada zna boliti s tim da bol poČne u jednoj točki, najčešće visoko gore u prsima. Česti su mi i bolovi sa lijeve strane postrance, točnije bol počne malo ispod pazuha i završi u ravnini sa želudcem. Tada budu prisutni i bolovi ispod lijeve dojke. Bol se pojavljuje pri mirovanju, penjanju uz stepenice, pri brzom hodanju bolova nemam. Bolovi u vratnoj kraljeŽnici su mi pristuni duže vrijeme i imam česte žgaravice i moram na gastroskopiju na koju sam naručena za 2 tjedna, no te tegobe sa želudcem ne traju toliko dugo kao i ta bol. Doktorici sam više puta spominjala tu bol u prsima na što me ona samo presluša i kaže da ne čuje nista i nema potrebe ići dalje… vadila sam krv prije par tjedana, nalaz uredan. Ne znam što dalje činiti?

23.12.2015

Odgovara

Belupo liječnik

 

Obzirom na opis tegoba i na Vašu dob vjerojatno Vaše tegobe nisu uzrokovane bolestima srca. Takve smetnje mogu biti uzrokovane dužim sjedenjem ili uslijed nekih promjena torakalne kralježnice. Kada liječnik sluša srce pomoću stetoskopa tada analizira srčane tonove, a i šumove ako ih ima, može ustanoviti nepravilan srčani ritam. Da li je bolest srca uzrok bolova u prsima ne može se utvrditi ili isključiti samo auskultacijom tj. slušanjem srca pomoću stetoskopa. Preporučam Vam da se posavjetujete sa svojim liječnikom o pregledu kralježnice kako bi se ustanovilo da li je ona uzrok bolova, te bi s vježbama za kralježnicu ili fizikalnom terapijom mogli riješiti Vaše poteškoće.

 

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Povezane teme

Alzheimerova bolest

Koronarna bolest i demencija

Odrasle osobe kojima je dijagnosticirana koronarna bolest srca pod povećanim su rizikom za razvoj demencije, uključujući sve uzroke, Alzheimerovu bolest kao i vaskularnu demenciju, koja nosi najveći rizik od oko 36% — ako se javlja prije dobi od 45 godina. Navedeno pokazuju rezultati velike opservacijske studije. Studija je uključila 432,667 ispitanika iz Velike Britanije, prosječne […]

EKG

Imam nalaz holtera EKG-a – možete li mi reći svoje mišljenje?

Europsko kardiološko društvo

Smjernice Europskog kardiološkog društva za bolesnike: Prevencija srčanožilnih bolesti – 2. dio

5. Odrasle osobe svih dobi trebale bi najmanje 150-300 minuta u tjednu primjenjivati umjerenu tjelesnu aktivnost ili 75-150 minuta u tjednu primjenjivati tjelesnu aktivnost visokog intenziteta. Ukoliko ne možete ove ciljeve postići, budite aktivni koliko možete, jer je bilo koja aktivnost bolja od neaktivnosti. 6. Temelj prevencije srčanožilnih bolesti su zdrave prehrambene navike: usvojite mediteranski […]

Europsko kardiološko društvo

Smjernice Europskog kardiološkog društva za bolesnike: Prevencija srčanožilnih bolesti – 1. dio

prestati pušiti, slijediti preporuke o zdravim životnim navikama, sistolički arterijski tlak < 160mmHg osobama bez poznate srčanožilne bolesti, osobama s poznatom srčanožilnom bolešću, osobama s posebnim zdravstvenim poteškoćama (prisutna šećerna bolest ili kronična bubrežna bolest) Procjenu srčanožilnog rizika obavlja liječnik koristeći određene modele i izračune uzimajući u obzir dob, visinu arterijskog tlaka, razinu kolesterola, pušenje, […]

Iz iste kategorije

Pulmologija

Liječenje akutnih bakterijskih infekcija donjeg dišnog sustava: izvanbolničke pneumonije; AEKOPB

Infekcije donjeg dišnog sustava čine 20% unutar akutnih respiratornih infekcija te njihova incidencija raste s životnom dobi i najviše ih je iznad 65 godina. Značajnije su težine, sklone komplikacijama i većem riziku i potencijalnoj životnougroženošću za pacijenta…

Obiteljska medicina

Adhezivne promjene?

Pulmologija

Bronhiektazije – novije spoznaje u liječenju

Bronhiektazije označavaju trajno, ireverzibilno promijenjene i proširene bronhe u plućima. Etiološki najčešće nastaju kao posljedica nekih drugih plućnih bolesti, iako se ponekad pojavljuju i kao urođene ili od ranog djetinjstva.

Pulmologija

Moguća primjena atorvastatina u pulmološkim bolestima

Dobro je poznato antihiperkolesterolsko djelovanje atorvastatina, selektivnog, kompetitivnog inhibitora hidroksi-metilglutaril-koenzim A (HMG-CoA) reduktaze (koji katabolizira pretvorbu 3-hidroksi.

Pulmologija

ALFAKUT – iz ugla liječnika praktičara

Konačno! Konačno u Hrvatskoj! Tim riječima sam pozdravila predstavnika “Belupa” koji mi je predstavio ALFAKUT. Iz dva razloga. Prvi je taj što sam već bila upoznata s ljekovitim preparatom.

Pulmologija

Alergije u ordinaciji obiteljskog liječnika

Sama riječ alergija bila je prije 100 godina nepoznata, a danas se udomaćila u upotrebi zbog sve veće pojavnosti i šarolikosti svojih manifestacija. Po svom smislu ona znači promijenjenu reakciju, drukčiji odgovor tijela i ima svoje posebne znakove.

Pulmologija

Dokazano je da je pušenje glavni uzrok karcinoma pluća

Astma i kronična opstrulktivna plućna bolest među najlošije su liječenim bolestima u Hrvatskoj jer se ne prepoznaju na vrijeme i ne liječe dovoljno u ranom stadiju.

Pulmologija

Angina pektoris