Problem prostata/mokraćni mjehur

Moj slucaj je sljedeci ja sam muskarac 55 godina i sam operisan 3 puta. Prvi put sam operisao prostata

dijagnoza je benigno uvecanje, drugi puta je bila Sach operacija. I nakon toga sam imao bolove i

probleme peklo me kad mokrim. Nakon toga su izvrsili citoskopiju i nasli su neke polipe koje su 

uklonili sa trecom operacijom. I nakon toga ja sam i dalje imao iste simptome bol i pritisak u mjehuru i peklo med kad mokrim. Da bih oni ponovo napravili  citoskopiju i utvrdili dijagnoza IC

(INTERSTITIAL CYSTITS) plus su konstatovali da imam i Hunner lesion. Doktor mi je prepisao amitriiptylin,i rekao da to treba da operisem 

slijedeci tjedan. Veoma  sam uplasen pa bih vas zamolio da mi objasnite koliko je ta bolest opasna 

i da li sama operacija moze da mi pomogne i moze li se izbjeci. Unaprijed vam se zahvaljujem i

18.1.2017

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Operirali ste prostatu (ne znam iz Vašeg izlaganja zbog čega) u neobično ranoj dobi, a potom dobili suženje mokraćne cijevi koje je operirano metodom Sachse. U nekih bolesnika znaju zaostati određene smetnje mokrenja kao što je to u Vašem slučaju. Izraz “neki polipi” mi ne govori mnogo i ne mogu razabrazi o čemu se točno radilo i zašto ste operirani po treći put.

Tokom mojih 30 godina urološke prakse susreo sam se dijagnozom Cystitis interstitialis (ili Hunners ulcer) svega 3 ili 4 puta. Radi se o vrlo rijetkoj dijagnozi s kojom nitko nema neko značajno iskustvo, a postavlja se na vrlo specifičan način (ne znam gdje ste do sada liječeni!). Propisan Vam je antidepresiv (amytriptilin) vjerojatno s namjerom lakšeg podnošenja postojećih tegoba. Intersticijski cistitis nije zloćudna bolest i primarno se javlja u žena srednje dobi. Provjereno učinkovite terapije za IC nema. Iskreno, sumnjam u ispravnost te rijetke dijagnoze.

Savjetujem svakako da, s potpunom medicinskom dokumentacijom, zatražite drugo mišljenje i to svakako nekog starijeg iskusnog urologa o daljnjem postupku. Svakako se ne bih žurio s daljnjim kirurškim liječenjem u Vašem slučaju.  

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika