Retinolski piling

Jesen je idealno vrijeme za početak intenzivnih tretmana za regeneraciju kože kako bi ona vratila svoj sjaj, ljepotu i zdravlje.

Tijekom ljeta koža dobiva mnogobrojna oštećenja uslijed djelovanja vanjskih i unutarnjih čimbenika  što se može očitovati u obliku vidljivih hiperpigmentacija, bora, proširenih pora, dehidriranosti i gubitku sjaja. Jesen je idealno vrijeme za početak intenzivnih tretmana za regeneraciju kože kako bi ona vratila svoj sjaj, ljepotu i zdravlje.  Svake godine nastaju noviji i sve bolji intezivni postupci poput pilinga kože, mikronidlinga, mezoterapije, punjača sa hijaluronom, mikrodermoabrazije, laserskih postupaka,PRP,radiofrekventnih tretmana, ultrazvučnih tratmana i dr,. koji imaju vrlo djelotvorne učinke na kožu. Koji intenzivni postupak odabrati, u koliko navrata, koliko puta godišnje ponoviti može odrediti liječnik, dermatolog, nakon pregleda kože, utvrđivanja nedostataka i problema na koži.

Noviji termin koji se primjenuje u dermatologiji i estetskoj medicini je retibrasion i vrsta je pilinga koji se temelji na složenom djelovanju stabilnog 5% retinola u kombinaciji s 10% vitaminom C, fitinskom kiselinom i resveratrolom. Spajanje najviše koncentracije aktivnih sastojaka omogućava sveobuhvatno djelovanje na kožu i dobre učinke. Rezultati ovog retinolskog pilinga su pomlađivanje, uklanjanje diskoloracije kože i smanjenje nesavršenosti kože. Retinol je dobro poznat svim dermatolozima  i dugo se primjenjuje.  Retinol je derivat vitamina A i zlatni je standard u pomlađivanju kože jer potiče stvaranje novog kolagena, smanjuje fotostarenje kože, usporava starenje kože i ublažava hiperpigmentacije. Retinol stimulira sve procese odgovorne za obnavljanje kože. Djeluje u dermisu i u epidermisu, a vidljivi učinci djelovanja retinola na kožu primjećuju se već nakon nekoliko tjedana primjene.                                            

Pozitivni učinci pilinga s retinolom su poboljšanje čvrstoće i elastičnosti kože, smanjivanje bora,poboljšanje konture lica, samnjivanje hiperpigmentacija i liječenje akni.

Piling se može izvoditi na licu,vratu i dekolteu, stražnjem dijelu ruku i bez straha o bilo kakovom štetnom djelovanju na kožu. Tjedan dana prije pilinga ne smije se izvoditi depilacija, mikrodermoabrazija, umjetno sunčanje,a na dan pilinga se muškarci ne smiju brijati. Piling se ne radi u trudnica i dojilja,ako je prisutna bakterijska, gljivična ili virusna infekcija kože ako je na dijelu kože na kojem se radi piling oštećenje kože, otvorena rana ili nedavni kirurški zahvat, ako je pacijent na terapiji izotretioninom, u osoba koje imaju sklonost nastajanju keloida, u osoba sa autoimunim bolestima.

Prije pilinga mora se tjedan do dva prestati kožu mazati s kremama koje sadrže retinol, a nakon završetka liječenja izotretioninom mora proći najmanje 6 mjeseci da bi se napravio retinolski piling.

    Sama procedura pilinga nije zahtijevna i radi se u dermatološkim ordinacijama.Piling se nanosi na prethodno očišćenu kožu, a osobe koje nose kontaktne leće moraju ih skinuti prije izvođenja pilinga. Piling se nanosi kistom na kožu i ostaje na koži 6 do 8 sati pa se preporučuje nakon pilinga ići kući, ne vježbati i ne znojti se. Nakon 6 do 8 sati lice se umiva hladnom vodom i na taj način ukloniti piling. Vrlo je važno svaki dan nanositi kreme sa zaštitnim faktorom ujutro i balzam za oporavak kože. Djelovanje pilinga u obliku ljuskanja kože počinje drugi do četvrti dan od nanošenja pilinga i može trajati tri do četiri tjedna, a samo ljuskanje je najintenzivnije četrnaest dana nakon pilinga.

Retinolskim piling je vrlo učinkovit i on je novi visoko učinkovit dermoestetski postupak medicinskim svojstvima, koji  će donijeti rezultate koje očekujemo!

Ocijenite članak

Ocjena 5.00 (broj glasova: 2)

Podijelite članak
Ispiši
Komentara (0)
Imate komentar?

Komentirati mogu samo registrirani članovi. ili registrirajte.

Komentari (0)

Vezani članci