Upala uretre / mjehura / prostate

Poštovani,

Molim Vas za savjet.

Imam 30 godina i već mjesec dana imam problema sa upalom mokraćnog sustava. I prije sam imao česte upale, ali se ista uvijek smirila nakon uvinog čaja/čaja od brusnice.

Prije mjesec dana se javlja žarenje, bol u uretri, bol i žarenje u glaviću, pritisak u testisima i u preponama (ponekada, uglavnom vise na lijevoj strain kao bol u jednoj točki ali i drugdje), stalni / vrlo česti nagon za mokrenjem (simptomi vise izraženi kod sjedenja/ležanja).

Napravio sam KKS (nalaz uredan), SE (u granicama), CRP (u granicama), sediment urina (leukociti – 2, eritrociti – 3, epitelne stanice – 1, bakterije – nešto, sluz – dosta), pretraga mokraće (sve negativno/normalno).

Nakon toga sam otišao kod urologa, napravio briseve (chlamidya t. – negativno, ureaplazma – negativno, mikoplazma – negativno, aerobi – negativno). Još prije nalaza dobivan terapiju cipromed (ciprofloksacin) 2*500 mg do rezultata briseva, 1*dnevno prostamol, puno čaja od vrbovice.

Simptomi se malo smanjuju i osjećam poboljšanje, ali ne do kraja, odnosno I dalje imam čest nagon za mokrenjem, blaga do srednje jaka bol u glaviću i uretri. Čini mi također da mi je glavić nekada crven te kao suh i svilenkast (mažem melemom). To je nakon / za vrijeme terapije antibiotikom. Prilikom ejakuliranja imam osjećaj kao da nije sve izašlo van (možda I malo neugodan osjećaj), a može biti I zbog toga što dugo nisam ejakulirao.

Nakon dolaska rezultata briseva urolog produžuje terapiju cipromedom do daljnjega.

Molim Vas za savjet da li bi trebalo učiniti još neke pretrage, te je li predložena terapija u redu?

Inače samoincijativno sam počeo piti i beta glucan za imunitet.

21.6.2017

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Previše različitih tegoba na jednom čovjeku, a zapravo ništa konkretno od uroloških simptoma!

Prema svim priloženim nalazima – upalu svakako nemate ali to ne znači da ne možete imati navedene teškoće. One su, međutim, toliko različite, nedosljedne vremenom i mjestom pojavljivanja, nekonzistentne, spontano prestaju pa se opet javljaju (liječnici to nazivaju – polimorfne tegobe) da jednostavno ne mogu upućivati na nikakvu konkretnu organsku bolest. Uglavnom, navedene blage tegobe ne upućuju ni na kakvu organsku bolest

 

zdravo budi

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika