Mezoteliom pleure

Moja mama ima mezoteliom pleure i proširio se na oba plućna krila.Poslana je iz bolnice doma bez ijedne tablete,samo je kisik dobila.Primila je jednu kemoterapiju i doktor kaže da je preslaba za nastavak kemoterapija.raćeno je da se je rak isprepletao po plućima i da nije moguća operacija.Da li se iz krvi može vidjeti da je na plućima rak isprepleten?Da li je moguće da ni jedna terapija nije dovoljna za nju?

8.6.2016

Odgovara

Belupo liječnik

Mezoteliom pleure je jedan od vrlo zloćudnih tumora a kao i kod svih zloćudnih bolesti, prognoza u velikoj mjeri ovisi o stadiju kada je bolest dijagnosticirana. Obzirom da imate dvojbe u pogledu mogućnosti liječenja, potražite drugo mišljenje onkologa u nekoj drugoj klinici. Uz uvid u zdravstveno stanje bolesnice, moći ćete dobiti najmjerodavnije mišljenje o mogućnostima liječenja.

Srdačan pozdrav, Vaš Belupo

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Povezane teme

Iz iste kategorije

Pulmologija

Liječenje akutnih bakterijskih infekcija donjeg dišnog sustava: izvanbolničke pneumonije; AEKOPB

Infekcije donjeg dišnog sustava čine 20% unutar akutnih respiratornih infekcija te njihova incidencija raste s životnom dobi i najviše ih je iznad 65 godina. Značajnije su težine, sklone komplikacijama i većem riziku i potencijalnoj životnougroženošću za pacijenta…

Pulmologija

Bronhiektazije – novije spoznaje u liječenju

Bronhiektazije označavaju trajno, ireverzibilno promijenjene i proširene bronhe u plućima. Etiološki najčešće nastaju kao posljedica nekih drugih plućnih bolesti, iako se ponekad pojavljuju i kao urođene ili od ranog djetinjstva.

Pulmologija

Moguća primjena atorvastatina u pulmološkim bolestima

Dobro je poznato antihiperkolesterolsko djelovanje atorvastatina, selektivnog, kompetitivnog inhibitora hidroksi-metilglutaril-koenzim A (HMG-CoA) reduktaze (koji katabolizira pretvorbu 3-hidroksi.

Obiteljska medicina

Adhezivne promjene?

Pulmologija

ALFAKUT – iz ugla liječnika praktičara

Konačno! Konačno u Hrvatskoj! Tim riječima sam pozdravila predstavnika “Belupa” koji mi je predstavio ALFAKUT. Iz dva razloga. Prvi je taj što sam već bila upoznata s ljekovitim preparatom.

Pulmologija

Alergije u ordinaciji obiteljskog liječnika

Sama riječ alergija bila je prije 100 godina nepoznata, a danas se udomaćila u upotrebi zbog sve veće pojavnosti i šarolikosti svojih manifestacija. Po svom smislu ona znači promijenjenu reakciju, drukčiji odgovor tijela i ima svoje posebne znakove.

Pulmologija

Angina pektoris

Pulmologija

Dokazano je da je pušenje glavni uzrok karcinoma pluća

Astma i kronična opstrulktivna plućna bolest među najlošije su liječenim bolestima u Hrvatskoj jer se ne prepoznaju na vrijeme i ne liječe dovoljno u ranom stadiju.